افزایش کیفیت و تبلیغات دو بال برای ترویج کالای ایرانی است

ساخت وبلاگ

تهران-ایرنا- کارشناس حوزه علوم ارتباطات گفت: افزایش کیفیت و تبلیغات، دو بال برای تولیدکنندگان است تا در جهت ترویج کالای ایرانی گام هايی بلند بردارند.

سیدغلامرضافلسفی روز دوشنبه 95/12/23 در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، ضمن تقدیر از خبرگزاری جمهوری اسلامی برای راه اندازی کمپین خرید کالای ایرانی اظهار داشت: فعالیت این کمپین ها باید به طور مستمر در طی سال ادامه پیدا کند و صرفا محدود به یک زمان خاص نشود.
وی ادامه داد: کمپین هایی از این دست لازم است از شیوه های ارتباطی تاثیرگذار استفاده کرده و در قالب های مختلف عمل کنند و در طول سال مسیرهای ارتباطی با مخاطبان را باز نگه دارند.
فلسقی، جنبه تبلیغی در زمینه تشویق مردم به خرید کالاهای ایرانی را بسیار حایز اهمیت دانست و یادآورشد: راه اندازی کمپین خرید کالای ایرانی جنبه تبلیغی و در عین حال اقناعی دارد، به این نحو که اقناع در عین حال که می تواند جنبه دوسویه و متفاوت داشته باشد سعی می کند نیازهای پیام دهنده و پیام گیرنده را برآورده کند.
این کارشناس حوزه علوم ارتباطات اجتماعی در تعریف خود از تبلیغات گفت: تبلیغات نوعی ارتباط است که پیام دهنده سعی می کند پاسخی از جانب مخاطب در راستای پیشبرد اهداف معینی به دست آورد.
فلسفی با اشاره اینکه صرفا راه اندازی کمپین (پویش) کافی نیست، اظهار کرد: این مساله که مردم تمایل کمتری به خرید کالاهای داخلی دارند را باید در یک بستر تاریخی تحلیل کرد، در عین حال که با توجه به تغییراتی معنادار که در سبک زندگی مردم ایجاد شده، استفاده صد درصد از کالای تولید داخل بیشتر از جنس آرزوست تا واقعیت؛ کما این که این اتفاق در هیچ کشوری دیگر نیز نمی افتد که مردم آن کشور صرفا از کالاهای تولید داخل استفاده کنند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در برش زمانی 10 ساله این موضوع را بررسی کنیم، باید اذعان کرد که تحریم های فلج کننده در دوران پیش از برجام و به تبع آن فقدان سرمایه گذاری خارجی از یک سو و قاچاق کالا از مبادی غیرقانونی از سوی دیگر، موجب کاهش تولید ملی شد.
این کارشناس مسایل آموزش و پرورش اضافه کرد: در این شرایط در عین حال که تورم به‌طور افسارگسیخته افزایش یافت، به همان نسبت قدرت خرید مردم پایین آمد؛ درعين حال كه كيفيت پايين برخي اجناس داخلي در مقايسه با نوع خارجي آن همچنين وجود کلیشه منفي نسبت به كيفيت کالای داخلی، منجر به این شد که مردم رغبتي کمتر به خرید کالاهای ایرانی نشان دهند.
فلسفی عنوان کرد: اکنون و در دوران پسابرجام، در شرایطی که به سمت رونق اقتصادی و خروج از رکود پیش می رویم، تولیدکنندگان داخلي باید با ارتقا کیفیت کالاهای توليدي مردم را براي خرید کالاهای توليد داخل اقناع كنند.
وی خاطرنشان کرد: البته به همراه آن، نحوه تبلیغات نیز مطرح است زیرا اکنون در ارتباط با کالاهای داخلی به نظر می رسد تبلیغ سیاه انجام می گیرد به این صورت که با توجه به انگاره‌های منفي موجود در ذهن مخاطب درباره كالاي ايراني، برخی تولیدات داخلی با برچسب های خارجی عرضه می شود که از دلایل آن عدم وجود اعتماد و اطمينان بین ارتباط گر (فروشندگان یا تولیدکنندگان) با ارتباط گیر (خریداران) و پایین بودن کیفیت برخی اجناس تولید داخل است.
این کارشناس حوزه علوم ارتباطات اجتماعی، خرید کالای ایرانی را در رونق اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذار خواند و اضافه کرد: از آنجا که ميزان رغبت مشتريان به خريد کالاهای تولید داخل محصول یک نگاه تاریخی است، نباید در ابتدای راه انتظار معجزه داشته باشیم بلکه لازم است زنجیره رسانه ها، خریداران و تولیدکنندگان، نسبت به اعتمادسازی متقابل تلاش كنند. 
فلسفی سهم تولیدکنندگان را برای جلب اعتماد عمومی بیشتر دانست و گفت: تولیدکنندگان ضمن ارتقا كيفيت محصولات و نزديك كردن آن به استانداردهاي جهاني، باید از رسانه های مختلف برای اعتمادسازی در میان مدت بهره گیرند چرا که در کوتاه مدت اتفاق خاصی نمی افتد، اما در میان مدت درصورت به كارگيري ساز و کارهای لازم، می توان به تغییر کلیشه ها در ذهن مشتریان به منظور ابتياع کالای ایرانی امیدوار بود.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه در دوران تکثر رسانه ها قرار داریم، تولید کنندگان باید از رسانه های مختلف استفاده کنند که البته رسانه هایی همچون تلویزیون، در دسته بندی های جدید جزو رسانه های قدیمی محسوب مي شود اما همچنان قدرتمند است و کارکردی تاثیرگذار در جلب مخاطب دارد.
کارشناس حوزه آموزش و پرورش اضافه کرد: بر اساس آمارهای موجود مردم به رسانه های جدید ازجمله شبكه‌هاي اجتماعي و پيام رسان هاي تحت وب مانند تلگرام و اينستاگرام تمایل بیشتری دارند بنابراین لازم است تولیدکنندگان از این فضاها نيز برای تبلیغ کالاهای خود و اقناع مخاطبان استفاده کنند.
فلسفی با بیان اینکه بخش وسيع سبد خانوارش از کالاهای باکیفیت داخلی تشکیل شده که بی شک نسبت به مشابه خارجی سرآمد است، گفت: باید به مدد علم تبلیغات و از طریق منابع معتبر ارتباطي به سمت جلب اعتماد مخاطب گام هایی تدريجي برداشته شود زیرا اعتبار منبع برای مخاطب بسیار حائز اهمیت بوده که البته تشخيص اعتبار منبع خود تابعی از میزان سواد رسانه‌ای مخاطب است.
فراهنگ**1883**1027**خبرنگار: مریم جلوداران**انتشار دهنده: جواد دهقانی


برچسب‌ها: ايرنا, تبليغات, اقناع, كليشه, تبليغ سياه اخبار جعلی و مهارت‌های مقابله با آن...
ما را در سایت اخبار جعلی و مهارت‌های مقابله با آن دنبال می کنید

برچسب : تبلیغات, نویسنده : falsafi91 بازدید : 91 تاريخ : دوشنبه 15 آبان 1396 ساعت: 19:56